Necip Fazıl Şehir Hastanesinde Organ Bağışı
01 Ekim 2018

UMKE EKİPLERİ ZAMANLA YARIŞTI
Trafik kazası sonrası bütün müdahalelerle rağmen 8 gündür Necip Fazıl Şehir Hastanesinde verdiği yaşam mücadelesini kaybederek beyin ölümü gerçekleşen hastamızın organları ailesi tarafından bağışlandı. Artık saniyelerin bile çok değerli olduğu süreç başlamış olduğundan kalp nakli için Ankara’dan gelen sağlık ekibi İl Sağlık Müdürlüğümüz UMKE ekibi tarafından karşılanarak Necip Fazıl Şehir Hastanesine intikali sağlanmıştır.
Organ Nakli için gelen uzman ekipler tarafından başarıyla alınan Kalp Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde, Karaciğer Adana Şehir Hastanesinde, kornealar ise Gaziantep Dr. Ersin ARSLAN Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören ve organ nakli bekleyen hastalara nakledildi.
Bu başarılı operasyonda emeği geçen tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyor, vefat eden hastamıza Yüce Allah’tan rahmet kederli yakınlarına sabırlar diliyoruz.

ORGAN-BAGISI.jpg