Necip Fazıl Şehir Hastanesi Şirikçioğlu Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) Tarafından 2024 Bahar Etkinliği Düzenlendi
03 Mayıs 2024

İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı Necip Fazıl Şehir Hastanesi Şirikçioğlu Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) tarafından 2024 Bahar Etkinliği düzenlendi. Necip Fazıl Şehir Hastanesi Ana Binada düzenlenen  etkinliğe Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Sayın Batuhan TAŞGIN, İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Vehbi ŞİRİKÇİ, Müdürlüğümüz ve Hastane İdarecileri, TRSM Sorumlu Hekimleri ve hastane-TRSM personelleri ile TRSM danışanları katıldı.
TRSM danışanları tarafından Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile yapılan el emeği ürünler ile resimlerin sergilendiği etkinlikte ayrıca müzik gösterileri de yapıldı.

Bahar Etkinliği açılışında  TRSM Sorumlu Hekimi Uzm.Dr. Özlem ALTUNÖREN şunları kaydetti:  "Trsm ekibi olarak bugün çok heyecanlıyız. Her sene düzenlediğimiz  Bahar  Etkinliğimiz psikiyatri hastalarımızın  Dulkadiroğlu Halk Eğitim Merkezi  destekleriyle açtığı kurslarda  yaptığı  emeklerin sadece  bir parçası .  Aydınlığa açılan sadece küçük bir pencere.  Etkinliğimizin amacı halkımızın ruhsal hastalıklar hakkında  farkındalığını arttırabilmek.  Bu rahatsızlıklardaki  önyargılarımızı  doğru gerçekçi  bilgilerle değiştirebilmemiz önemlidir. İnsanlar bilinmeyenden endişe  duyar . Bilgi her şeydir, bizi geliştirir. Trsm ekibi olarak  kronik psikiyatrik  hastalarımızın toplum içinde  yaşamlarını düzenlemek önemlidir. Her bireyin ihtiyacı farklıdır. Bireye özel takip  tedavi ve rehabilitasyon  yaklaşımı  ana hedeflerimizdir. Ruhsal engelli bireylerin ve ailelerin  elimizdeki kaynaklar dahilinde  hayatını kolaylaştırmak ayağına takılan taşı  kaldırabilmek bizler için umut vericidir. Şirikçioğlu Toplum Ruh Sağlığı Merkezi olarak  toplamda kayıtlı  1400 hastamız aktif olarak tüm alanlarda hizmet almaktadır."

Açılışta söz alan Necip Fazıl Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Cebrail ÖZTÜRK ise "Trsm bahar etkinliği hastanemizin  her sene aralıklarla   düzenlediği emeklerin, özverinin,  her bireyin  toplumda  kaliteli yaşam süreci ve başarısına  bir örnektir. Trsm Kronik ruhsal hastalıkların  ayaktan takip tedavi ve rehabilitasyonun yapıldığı sosyal bir merkezdir. Sağlığın , bedensel ruhsal ve sosyal olarak  bir bütün olduğu bireye ve ihtiyaçlara  özel olduğu ve bu merkezlerin  ana hedefidir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz Daha iyi süreçlere ilerlemek için tüm çabamız devam ediyor."şeklinde açıklamalarda bulundu.

İl Sağlık Müdürümüz Uzm.Dr. Vehbi ŞİRİKÇİ açılış programında Şirikçioğlu Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde hizmet ve tedavi alan bireylerin emekleri ile 1 yıl boyunca rehabilitasyon sürecinde bu çalışmalar TRSM ekibi ve Dulkadiroğlu Halk Eğitim Merkezinin destekleriyle yapıldığını belirterek TRSM; kronik psikiyatrik hastaların ilaç tedavilerinin yanında bütüncül yaklaşım gerektirdiği,  sosyal hayatın içinde günlük aktivitelerini, el ve zihinsel becerilerini geliştiren, işlevselliği en üst düzeyde tutmaya çalıştıkları bir merkez olduğuna ve TRSM’de amaçlarının bu bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak olduğuna değindi. İl Sağlık Müdürümüz açıklamalarına şöyle devam etti:  2012 yılından itibaren aktif olarak il merkezi ve ilçelerimize TRSM kapsamında hizmet veriyoruz. Şu anda ilimizde 3 TRSM aktif olarak hizmet vermektedir. TRSM ekibimize,  Dulkadiroğlu Halk Eğitim Merkezine, danışanlarımıza ve tüm emeği geçenlere bu güzel organizasyon için teşekkür ediyorum.

Programa katılan Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Sayın Batuhan TAŞGIN ise Şirikçioğlu Toplum Ruh Sağlığı Merkezi tarafından düzenlenen Bahar Etkinliğinde emek veren gerek merkez çalışanlarına gereksede TRSM danışanlarına teşekkür etti.